Startpunt samen 

Als ouder van een bijzonder kind ben je natuurlijk niet alleen maar bezig met zorg, onderwijs of financiële zaken. Je dagelijkse bezigheden blijven natuurlijk gewoon doorgaan. Maar met een bijzonder kind gaan sommige dingen toch net even anders. Of kun je ondersteuning krijgen bij de alledaagse dingen die het leven net even wat makkelijker maken. In dit thema lees je allerlei tips over meedoen in de samenleving. Bijvoorbeeld over werk, huishouden, vervoer, en natuurlijk over leuke dingen doen.

Het is goed je te realiseren dat je als ouder van een bijzonder kind vaak mantelzorger bent. Voor mantelzorgers zijn er diverse plekken waar je ondersteuning kunt krijgen. Ook je wijkcoach zal tijdens het keukentafelgesprek samen met jou bekijken op welke vlakken je ondersteuning nodig hebt.
Daarnaast kun je ondersteuning vragen van mensen in je omgeving. Dit kunnen bekenden zijn maar ook mensen die graag iets voor een ander doen. Organisaties als MVT Arnhem en wehelpen helpen je om inzicht te krijgen in welke hulp je zou kunnen vragen en bieden een netwerk om deze hulp te organiseren.

In de kolom rechts vind je diverse onderwerpen op het gebied van samen. 

Benieuwd naar hoe andere ouders dit ervaren hebben? Je leest het hier >


Aangepast: Woensdag 10 Oktober 2018

Ontdek Bijzonder in Arnhem

Zorg
Onderwijs
Geld
Samen

Lees meer over deze onderwerpen

Sporten en bewegen