Mantelzorg

Zorgen voor je kind, heel gewoon...
Maar als je een bijzonder kind hebt dan zou je zo maar eens mantelzorger kunnen zijn.
Een mantelzorger is iemand die langdurig zorgt voor een voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon in je omgeving. Vaak wordt uitgegaan dit criterium: meer dan 3 maanden, meer dan 8 uur per week. Ook de buitengewone zorg voor je kind valt hieronder.

Buitengewone zorg is alle zorg die je jouw kind geeft die ouders in 'normale' omstandigheden niet geven. Dit is vaak leeftijdsgebonden. Zo mag je bij een kind van 1 verwachten dat je de luiers verschoont, een kind van 5 is over het algemeen zindelijk. Verschoon je op deze leeftijd luiers dan valt dit onder buitengewone zorg.

Er zijn diverse regelingen voor mantelzorgers. Deze zijn bedoeld om je werk te verlichten of om ervoor te zorgen dat je het zorgen langer kunt volhouden. Maak hier dus gebruik van! Een belangrijke tip hierbij is dat je op tijd begint met aanvragen. Vaak duurt het even voordat er daadwerkelijk hulp geregeld is. Wacht dus niet totdat het je echt teveel is geworden.
In Arnhem kun je terecht bij MVT Arnhem >
Deze organisatie biedt praktische ondersteuning, geeft informatie, biedt trainingen en nog veel meer.

 

Wat er in Arnhem voor mantelzorgers geregeld is lees je op de site van de gemeente >
Zo is er bijvoorbeeld het mantelzorgcompliment, kun je ondersteuning krijgen bij hulp in de huishouding en nog veel meer.

Aangepast: Maandag 29 April 2024 om 09:27

Door: MVT Arnhem