Ouderinitiatieven

In de regio Arnhem kun je natuurlijk bij Bijzonder in Arnhem terecht!
Ook in andere regio's zijn ouders te vinden die andere ouders ondersteunen!

 

Brabant

In de Kempen (regio Eindhoven/Tilburg) kun je via Facebook aansluiten bij de besloten groep Sterke Gezinnen in de Kempen.
In deze groep worden lokale tips uitgewisseld en ervaringen gedeeld.

 

Gelderland

In regio Zutphen vind je Stichting Spoenk. Zij organiseren veel activiteiten voor kids en hun ouders zoals zwemmiddagen en voorstellingen.
Op hun Facebook lees je alles over de komende activiteiten. En check ook eens de info over het inclusieve Ettingerpark, waar alle kids samen kunnen spelen!

 

Limburg

In Horst (gemeente Horst aan de Maas) vind je Stichting Best Bijzonder, een oudercontactgroep ivoor ouders van best bijzondere kinderen - voor best bijzondere gezinnen.
Ontmoetingsmogelijkheden voor ouders die twijfels en zorgen hebben over de ontwikkeling en/of het gedrag van hun kind, dát is de basis van Best Bijzonder. Het delen van ervaringen geeft herkenning, lucht op en helpt je bij het kiezen van je eigen pad.
Vanuit BB is de fotoclub ‘2B in the Picture’ ontstaan. Eens per maand fotograferen best bijzondere jongeren van 11 tot ca. 20 jaar op uiteenlopende locaties en in verschillende thema’s. Plezier staat voorop, net als respect voor elkaar. Daarnaast doen we ons best om iets te betekenen voor de broers en zussen (brussen).
Neem contact op via mail, check de site, of bezoek de Facebook pagina!

___

In Panningen (Peel en Maas) kun je terecht bij Ietsje Anders 
Ieder kind is anders, maar sommige kinderen zijn net ietsje meer anders. Wat zou het soms handig zijn als je er een gebruiksaanwijzing bij kreeg.
Ook zit je soms wel eens met vragen die andere ouders totaal niet herkennen. Het kan een fase zijn, maar bij kinderen die ietsje anders zijn of lijken, duurt een fase soms zoveel langer. Als ouder kun je behoefte hebben aan een luisterend oor, iemand die begrijpt hoe jij je voelt als jij je zorgen maakt over de ontwikkeling van je kind dat af en toe ietsje anders reageert, denkt, voelt of eet bijvoorbeeld. Heb je een kind(eren), groot of klein, herken je bovenstaande en wil je daarover praten met andere ouders dan ben je van harte welkom bij 'Ietsje Anders'. Klik hier voor hun Facebook pagina.

___

In Maastricht kun je terecht bij Stichting Ouders voor Ouders, een stichting voor en door ouders met een zorgenkind in de leeftijd van 0 tot 18+. Een zorgenkind kan met uiteenlopende aandoeningen of stoornissen kampen. Denk aan Autisme-ASS, ADHD, PDD-NOS, ODD-CD, Syndroom van Down of psychische stoornissen. Dit betekent overigens niet dat je over een diagnose hoeft te beschikken om bij ons aan te komen schuiven. Ook grootouders met een zorgenkleinkind en vaker bepaalde taken overnemen zijn van harte welkom. Ons belangrijkste doel is het creëren van ontmoetingsplekken voor ouders waar zij zich kunnen ontspannen en in een ongedwongen sfeer:
- hun ervaringen kunnen delen met lotgenoten
- (h)erkenning vinden
- informatie krijgen
- hun netwerk kunnen uitbreiden
- workshops en trainingen kunnen volgen
- (ervarings)deskundigen kunnen ontmoeten
Kijk op de site voor meer info. Goed te weten, ouders door heel Nederland zijn welkom om aan te sluiten bij het platform van Ouders voor Ouders.

 

Zuid-Holland

In Zoetermeer organiseert Stichting Piëzo een paar keer per jaar bijeenkomsten voor ouders van kinderen met een beperking. Onder leiding van een gespreksleider worden diverse thema’s besproken. De input komt altijd vanuit de ouders en alles is bespreekbaar. Herkenning en erkenning zijn de sleutelwoorden. Indien het thema zich daarvoor leent en ouders dat willen, kunnen er gastsprekers uitgenodigd worden om extra informatie over een onderwerp te geven. Meer info lees je op de site.

 

Aangepast: Maandag 29 April 2024 om 07:55