Wijkteams Arnhem

De wijkteams ondersteunen inwoners uit Arnhem, zodat ze zelf verder kunnen, samen met familie, vrienden en mensen uit de buurt. Door samen op te trekken ontstaan oplossingen die zelfs in de meest lastige situaties goed werken, ook op de lange termijn.

Sommige mensen hebben ondersteuning nodig in hun sociale leven. Wij zijn er voor hen. Mensen weten ons te vinden. Omgekeerd zoeken wij ook mensen op, bijvoorbeeld als er zorgen zijn over veiligheid. Wij ondersteunen inwoners van Arnhem in de zoektocht naar oplossingen voor lastige
situaties. De leidraad van Wijkteams Arnhem is ‘doen wat nodig is’. Soms bieden we zelf extra ondersteuning en soms schakelen we anderen in. De ondersteuning is altijd maatwerk.
Onze inwoners houden zelf maximaal de touwtjes in handen. We stellen veel vragen om ze goed te leren kennen. De vragen gaan over de persoonlijke situatie en over de omgeving. Want problemen staan nooit op zichzelf. Omgekeerd is er ook alle ruimte om vragen aan ons te stellen. We willen duidelijk en transparant zijn.

Wilt u ondersteuning van uw wijkteam, dan komt u in contact met een coach. Coaches geven steun en advies bij vragen over zorg, opvoeden, opgroeien en inkomen. Ze zijn er voor iedereen, van jong tot oud. Alle coaches hebben minimaal een HBO-opleiding en zijn zeer ervaren in hun vakgebied. Het eerste gesprek met een coach heet het ‘keukentafelgesprek’. Dit gesprek vindt plaats bij u thuis of op een plek waar u liever afspreekt. Bij het keukentafelgesprek zijn twee coaches aanwezig, een van hen wordt uw vaste coach. De coach kijkt samen met u wat er aan de hand is. U spreekt met hem of haar uitgebreid over uw leven, over wat goed gaat en wat beter kan. U bespreekt ook wat u zelf kunt doen en wat buren, vrienden of familie misschien kunnen doen.

Aangepast: Zaterdag 22 Augustus 2020 om 08:51

Door: Wijkteams Arnhem

Specialisaties

Ondersteuning via:

  • WMO
  • Jeugdwet
  • Participatiewet

 

Lees hier de folder!

Folder Wijkteams