Wijkteams Arnhem

De wijkteams ondersteunen inwoners uit Arnhem die ondersteuning nodig hebben, zodat ze zelf verder kunnen, samen met familie, vrienden en mensen uit de buurt. We zijn er voor iedereen die het zelf even niet redt, óók niet met hulp van familie, vrienden of buren. Onze coaches gaan naast mensen staan, denken mee en helpen vooruit. Zodat zij zich weer sterker voelen en beter kunnen functioneren in de samenleving.

Wijkteams Arnhem geeft voor de gemeente Arnhem uitvoering aan de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Jeugdwet, het Vervoer (leerling en maatwerk) en een deel van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs). Ook zijn de wijkteams verantwoordelijk voor enkele taken uit de Participatiewet.

Je kunt je op verschillende manieren aanmelden bij jouw wijkteam. Je kunt een contactformulier invullen of bellen. Er wordt dan kort met je doorgenomen wat je vraag is en afgesproken met wie en waar het eerste gesprek plaatsvindt. Daarna wordt de afspraak gemaakt.

Het eerste gesprek met een coach heet het ‘keukentafelgesprek’. De coach kijkt samen met u wat er aan de hand is. U spreekt met hem of haar uitgebreid over uw leven, over wat goed gaat en wat beter kan. U bespreekt ook wat u zelf kunt doen en wat buren, vrienden of familie misschien kunnen doen.  Hier lees je wat meer over onze werkwijze: Dit kun je verwachten - Wijkteams Arnhem

Aangepast: Zaterdag 30 Maart 2024 om 11:23

Door: Wijkteams Arnhem

Specialisaties

Ondersteuning via:

  • WMO
  • Jeugdwet
  • Participatiewet

 

Wijkteams Arnhem

T: 088-2260000
W: www.wijkteamsarnhem.nl