KidsClub

Als ouders van een bijzonder kind weten we als geen ander hoe lastig het soms kan zijn om leuke uitjes te vinden. Want niet ieder uitje past bij ieder kind. Soms is het te druk, soms niet toegankelijk voor een rolstoel, of twijfel je misschien of jullie eigenlijk wel welkom zijn.

Maar we weten ook hoe belangrijk het is voor ons kind (en voor onszelf!) om gewoon mee te kunnen doen. En hoe belangrijk het is voor anderen om te zien dat wij er ook zijn. Daarom zijn we gestart met onze KidsClub. 

Over de activiteiten

Als we getipt worden op een leuke activiteit nemen we contact op met de organisatie en vragen of aan alles is gedacht om jou en je gezin mee te laten doen. Samen met het APCG adviseren we de organisatie over het VN verdrag inclusie, en over het toegankelijk maken van de activiteit voor iedereen. Vaak merken we dat organisaties graag meewerken. Soms zijn ze al inclusief maar weten ze niet goed hoe ze onze kids kunnen informeren. En soms willen ze graag, maar weten nog niet hoe ze ervoor kunnen zorgen dat echt iedereen welkom is. Dan helpen we ze graag!

Mis je een activiteit in de agenda? Dan mag je deze altijd aan ons doorgeven zodat wij het gesprek voor jou aan kunnen gaan. 
En heb je deelgenomen aan een activiteit? Dan horen we graag jouw feedback zodat we er samen voor kunnen zorgen dat activiteiten nog beter worden.

De KidsClub is er voor iedereen

De KidsClub is voor iedereen! Van gup tot tiener, voor iedere beperking of uitdaging. 
Per activiteit geven we aan waaraan allemaal gedacht is door de organisatie of locatie. We gebruiken hiervoor de onderstaande icoontjes.
We geven ook aan of de activiteit bedoeld is voor kinderen uit Arnhem (soms is dat zo door een subsidie die de organisatie gekregen heeft) of dat alle kids uit de regio welkom zijn.

Hou er rekening mee dat een toegankelijke activiteit niet betekent dat je je kind zomaar kunt afgeven en straks weer kunt ophalen. Als je kind begeleiding nodig heeft zal je hier zelf voor moeten zorgen. De meeste activiteiten hebben vrijwilligers die hun best zullen doen, maar niet de kennis en ervaring hebben om jouw kind te begeleiden. 

De locatie is rolstoeltoegankelijk

Er is een rolstoelparkeerplaats

De locatie is bereikbaar met het OV

Er is een rolstoel WC

Een hulphond is toegestaan

Geschikt voor mensen met een mentale beperking

Geschikt voor slechtzienden

Geschikt voor slechthorenden

 

Goed te weten

Bijzonder in Arnhem is een platform voor én door ouders van een kind met een uitdaging of beperking. We doen dit in onze vrije tijd en onbetaald om de wereld voor jouw en ons kind steeds een beetje beter te maken. Dat betekent dat:

  • we niet alle uitjes zelf zullen vinden, maar je mag ons altijd tippen.
  • bij activiteiten die buiten onze regio liggen de organisaties niet kunnen ondersteunen, maar we jou willen helpen om dit zelf te doen.
  • dat we niet betrokken zijn bij de organisaties en daarmee geen enkele verantwoordelijkheid dragen over de activiteit, of een succesvolle deelname.
  • je zelf verantwoordelijk blijft om op de site van de organisatie  na te gaan of de activiteit geschikt is voor jullie specifieke situatie.
  • bij vragen je rechtstreeks contact dient op te nemen met de organisator van de activiteit.

 

Aangepast: Zaterdag 15 Januari 2022 om 09:41

Ontdek Bijzonder in Arnhem

Zorg
Onderwijs
Geld
Samen

Ik doe mee!

Ben je enthousiast geworden? Meld je dan aan voor onze KidsClub!
Je krijgt dan updates via onze nieuwsbrief zodat je geen activiteit hoeft te missen.

Eigen activiteiten

Het team van Bijzonder wil ook graag eigen activiteiten organiseren. Van een speelafspraakje in de speeltuin tot een heus muziekfeest of..

Maar dat kunnen we natuurlijk niet alleen!
Zou jij ons willen helpen in de organisatie? Door mee te denken over activiteiten, of tijdens de activiteit zelf te helpen? 
Stuur ons dan een mailtje op info@bijzonderinarnhem.nl