Sporten en bewegen

Sporten en bewegen is gezond, maar ook erg leuk om te doen! Het is goed voor de conditie, je wordt er fit en vrolijk van, en tijdens het sporten kan je sociale contacten opdoen. Het vinden van een passende sport kan soms een uitdaging zijn. Het is afhankelijk van je eigen voorkeuren, wil je individueel sporten of met een groep, binnen of buiten, vind je sporten in het water leuk of juist een balsport? Daarnaast zul je moeten kijken of de sport bij jouw persoonlijke situatie past en of er een sportclub in de buurt is waar je terecht kunt.

Uniek Sporten heeft een website ontwikkeld waar je door het beantwoorden van een aantal vragen een suggestie krijgt voor een passende sport. Daarnaast vind je op deze website alle sportcubs waar je met een handicap terecht kunt.

In het onderzoeken welke vorm van sporten en bewegen mogelijk is kan ook een bewegingsagoog je helpen.

 

Aangepast: Donderdag 15 Februari 2024 om 10:17

Door: Uniek Sporten

Zo kom je er!

Je kunt zelf contact opnemen met een sportclub van jouw keuze. In Arnhem kun je advies vragen bij Uniek Sporten. Zij helpen je bij het vinden van een sport die bij je past én bij het vinden van een goede sportclub.

Wie betaalt?

De kosten voor je sportclub en uitrusting betaal je in principe zelf. Wel zijn er allerlei regelingen en instanties die je kunnen helpen bij een laag inkomen of hoge kosten. Ook zijn er mogelijkheden om uitrusting, zoals een sportrolstoel te lenen.