Stapsgewijs Heteren

​"Gezinnen begeleiden die een uitdaging hebben in de omgang met hun kind of puber"
Dat is waar Stapsgewijs voor staat. Wanneer sprake is van een psychiatrische of psychische stoornis, gedragsproblematiek, een verstandelijke beperking, of een andere problematiek, kun je denken aan Stapsgewijs. Samen krijgen we inzicht in de beperking en gaan we aan de slag om het plezier en de ontspanning in het dagelijks leven terug te vinden.

Plezier hebben en ontspanning te ervaren is het belangrijkste doel. Op basis van onder andere creativiteit en beweging, realiseren we deze doelen.

Het is belangrijk om verder te kijken dan alleen het waarneembare gedrag van iemand binnen het gezin. Samen kijken we naar alle factoren, zowel binnen als buiten het gezin, en stellen we een hulpvraag op die aansluit bij de behoefte van kind en gezin.

Stapsgewijs ziet leren niet als een momentopname, maar als een proces. Een proces waar continuïteit, aandacht en structuur voor nodig is.
Ik vind het belangrijk dat het kind in zijn/haar vertrouwde omgeving is, daarom wordt de begeleiding ook thuis gegeven. Een kind voelt zich thuis tenslotte het meest op zijn of haar gemak. Alle vormen van begeleiding zijn laagdrempelig.

Ervaring heeft mij geleerd dat kinderen het fijn vinden om iets te ondernemen naast alleen bezig te zijn met de hulpvraag. Om die reden bestaat de begeleiding ook uit het ondernemen van verschillende activiteiten. Hierbij kun je denken aan bordspelletjes, knutselen, sporten, lunchen, bakken, uitstapjes en veel meer.

Op deze manier haal ik de kinderen even weg uit hun dagelijkse situatie. De activiteiten zorgen voor een vertrouwensband, waardoor wel effectiever gewerkt kan worden aan de hulpvraag.

 

Aangepast: Maandag 29 April 2024 om 08:03

Specialisaties

  • Ontlasting van de thuissituatie
  • Gezinsondersteuning
  • Begeleiding op sociaal emotionele ontwikkeling
  • Logeeropvang
  • Individuele begeleiding

Google Maps

Stapsgewijs Heteren

Floor van Bussel

E: info.stapsgewijsheteren@gmail.com
T: 06-22193990
W: www.stapsgewijsheteren.nl

Social media

Goed om te weten