Uniek Sporten

Uniek Sporten is het sportloket aangepast sporten en helpt mensen met een handicap een geschikte vorm van sport of bewegen te vinden. Ook helpen we bij vragen over financiële ondersteuning, hulpmiddelen of het zoeken van een maatje. Aan de andere kant begeleiden en ondersteunen we sportaanbieders die een aangepast sportaanbod hebben of hiermee willen starten. Dit alles doet ons team in samenwerking met onze partners vanuit onder andere (speciaal) onderwijs, zorg en overheden. Het doel hierbij is om iedereen met een handicap aan het bewegen te krijgen.

Sportzoeker
Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4.350 sportclubs is er altijd een sport die bij je past. Heb je hulp nodig? Neem dan contact op met de coördinator van Uniek Sporten regio Arnhem via regioarnhem@unieksporten.nl

 

Aanschaffen van sport hulpmiddelen
Heb je jouw sport gevonden, maar moet je daarvoor een sporthulpmiddel aanschaffen? Dan kan Uniek Sporten Hulpmiddelen hierbij helpen. Wij financieren maar liefst 85% van het benodigde bedrag. De eigen bijdrage van 15% (met een maximum van €250) kun je zelf betalen of ophalen met crowdfunding.

Aangepast: Donderdag 15 Februari 2024 om 10:16

Specialisaties

  • Sportadvies (matchen vraag en aanbod)
  • Ondersteuning van aanbieders die een aanbod hebben of willen starten
  • Samenwerking met partners uit zorg, revalidatie, welzijn, (speciaal) onderwijs en overheden.

Google Maps

Uniek Sporten

Jorien Harteman

E: regioarnhem@unieksporten.nl
S: www.unieksporten.nl 

Social Media