Ikki

Leer wat je kind (fysiek) nodig heeft

Een online cursus voor peuters/kleuters die onhandig, onrustig of passief bewegen. Speciaal voor grote praters en kleine denkertjes. Zodat je kind niet alleen het hoofd, maar ook zijn lichaam vertrouwt. Spelenderwijs en samen met jou. Vertrouwen kan je niet kopiëren, dat kan alleen van binnenuit komen.

Hoe leuk is het als jij er net zoveel plezier aan beleeft als je kind? Geen poppen of auto’s waar je hoofd van afdwaalt. Nee. Oefeningen waardoor je in het hier en nu komt. Er is zoveel mogelijk in het samenspeelplezier. Ik leer het je allemaal

 

Beweging en aanraking is goed voor brein en zelfvertrouwen

In het contact en bewegen ligt de bron van vertrouwen bij kleine kinderen. Kinderen die geen meester zijn over hun eigen lichaam kunnen soms passief of juist praatgraag worden. Niks mis met cognitief voorlopen, maar wel als dat samen gaat met een slechte motoriek. Juist de volgorde van eerst het lichaam, dan pas hoofd is cruciaal voor het brein en het zelfvertrouwen op latere leeftijd.

Juist aanraking en beweging is nodig om:

  • Grenzen te herkennen en te verleggen
  • Na 3x te vallen het de 4e x wel te laten lukken
  • Aan te voelen en in te schatten
  • Gezien te worden en je geliefd te voelen
  • Plezier te beleven

 


Rondleiding Online Academie

Theorie voor het hoofd en oefeningen om het eigen te maken. Een verzamel plek waar ik je wegwijs maak in het samenspeelplezier. Stap voor stap neem ik je mee in de oefeningen. Je kind doet succes ervaringen op in het bewegen.

Kinderen ervaren pure aandacht op deze manier. Ze leren afstemmen, doorzetten, opstaan, regie nemen, grenzen aangeven en ontspannen in hun lichaam. Dit al spelenderwijs en samen met jou!

De kennisbank is een kleine bibliotheek waar experts hun ervaring en kennis delen. Als je niet weet dat het bestaat kan je het ook niet googlen. Krijg voorbeelden, tools, tips en inzichten van professionals over ouderschap, gedrag, opvoeding, communicatie en creativiteit. Allemaal gericht op peuters en kleuters.

 


Persoonlijk begeleiding

Ik ben 1 mailtje, berichtje of (video) belletje verwijderd. Persoonlijk contact is belangrijk juist in een online programma. Mijn kracht ligt in het kijken naar motoriek en het vertalen wat daar onder ligt. Als je tegen een probleem aanloopt kijk ik met je mee. Ik verzin een passende oplossing of ik vertel wat ik zie in de situatie. Ik wil dat ouders de online Contakids cursus afmaken. Dat ze plezier halen uit de oefeningen en het als vanzelf ook in het dagelijks leven doen. En dat ze voor inspiratie zo nu en dan terugkeren naar de kennisbank.

Om de oefeningen eigen te maken heb je ongeveer 16 weken nodig. In deze tijd begeleid ik je persoonlijk.

 

Mijn passie voor het fysiek contact en bewegen

Het lijf heeft zoveel te vertellen en ik vind het machtig interessant om dat te kunnen vertalen. Met een dansers achtergrond kan ik hier uren over praten. Het bewegen, in contact zijn, legt verhoudingen en relaties bloot. Op deze manier vertelt het lichaam meer dan woorden soms kunnen doen. Het laat ongemak zien, moeilijkheden, maar ook plezier en flow. Juist vanuit die kwetsbaarheid kan je ook het zelfvertrouwen, plezier en de verwondering van binnenuit laten groeien! Door mijn jarenlange ervaring als danser, Contakids docent, en als mens weet ik hoe je vast kan zitten in je lichaam/onzekerheid. Hoe bevrijdend het is als je onzekerheid loslaat, plezier voelt en vertrouwen van binnenuit groeit. Juist voor kleine kinderen is het lichaam zo belangrijk voor de ontwikkeling. Een kind dat niet goed in zijn lichaam zit zal onzeker worden, haalt geen plezier meer uit bewegen en wordt passief, onhandig. Terwijl beweging nodig is voor de ontwikkeling van de hersenen en het zelfvertrouwen. Juist ook voor later.

Er zijn zoveel ouders die zo graag meer fysiek contact willen met hun kind, maar niet verder komen dan stoeien en kietelen. Of ouders die aan alles voelen dat hun kind niet goed in het lijf zit, maar niet weten wat er mogelijk is. Juist voor die ouders wil ik het plezier en de kracht van ikki laten zien. Er is namelijk veel mogelijk. Als ik dan een moeder aan de telefoon heb die letterlijk zegt “Dit was precies wat ik zocht. Het op eigen tempo kunnen volgen, ideeën aangereikt krijgen die jij zelf als ouder ook leuk vindt, is gewoon fantastisch” Dan voel ik het plezier en vertrouwen groeien aan de andere kant van de telefoon.

 

Ervaring Myon:

Vandaag wil ik jullie meenemen in mijn ervaring met Contakids. Contakids is een cursus waarin ouders leren en kinderen volgen. Ouders leren weer fysiek te spelen en te kijken naar hoe hun kind reageert. Tijdens de les is er een vaste volgorde wat voor de kids herkenning geeft. Stein en ik ook vonden dit heel fijn en gebruiken die volgorde nog steeds. Je leert door fysieke oefeningen met elkaar te spelen, echt samen te zijn en op elkaar en jezelf te vertrouwen. Ondanks dat Stein vaak valt durf ik hem zelfs een klimrek op te laten gaan zonder dat ik bang ben dat hij valt. Wanneer hij valt durf ik hem zelf op te laten staan en naar mij toe te laten komen. Zodat ik kan zien hoe erg het is maar ook om het niet van hem over te nemen. Wanneer ik merk dat Stein erg onrustig is probeer ik gelijk even met hem wat Contakids oefeningen te doen. Vaak merk ik daarna dat hij meer rust heeft en beter in zijn lijf zit. Ik raad Contakids echt iedereen aan. Het geeft zoveel liefde en plezier en ook zoveel vertrouwen.”

 

Heb je vragen over de Online Academie of wil alleen de online cursus apart volgen? Speciaal voor Bijzonder In Arnhem maak ik dat mogelijk. Neem hiervoor contact met mij op door een mailtje te sturen naar info@ikki.nl

 

Aangepast: Maandag 29 April 2024 om 08:43

Specialisaties

  • oefeningen voor peuters/kleuters
  • vertrouwen in motoriek
  • eigen tempo kunnen volgen
  • online video + online persoonlijke begeleiding
  • samenspeelplezier voor ouder en kind (2-5jaar)

Google Maps

Ikki

Nikki Rasing

E: info@ikki.nl 
T: 06-50817720
S: ikki.nl 

Social media