Zorgverzekering

Iedereen die in Nederland woont of werkt moet conform de Zorgverzekeringswet een basisverzekering voor zorg
(basispakket) afsluiten. De overheid bepaalt wat er in het basispakket zit.

In het basispakket zit medisch noodzakelijke zorg waar iedereen recht op heeft. Daarnaast bieden de zorgverzekeraars vaak nog een aanvullend pakket aan en/of een pakket voor de tandarts. Met dit pakket ben je verzekerd voor de kosten van behandelingen die niet in het basispakket zitten.

Als tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering heb je wellicht recht op zorgtoeslag.

Kinderen tot 18 jaar zijn meeverzekerd met hun ouders. Als de ouders een aanvullend pakket hebben dan krijgen de kinderen automatisch ook dit aanvullende pakket. Hebben de ouders onderling een ander aanvullend pakket gekozen dan is je kind automatisch met het beste pakket meeverzekerd.

Je kunt jaarlijks (tussen half november en eind december) kiezen voor een andere zorgverzekeraar. Als ouder van een bijzonder kind kan het zeker de moeite lonen om goed te vergelijken waar je de beste verzekering krijgt. Let daarbij op behandelingen en behandelmethodes die niet in het basispakket vallen, maar ook op bijvoorbeeld vergoedingen voor jou als mantelzorger.

Wil je informatie over of een specifieke behandeling door je zorgverzekeraar wordt vergoed? Dan kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met je zorgverzekeraar. Kom je er niet uit? Overleg dan met de behandelaar of neem contact op met een onafhankelijk adviespunt zoals Juisteloket.nl

Tip: Kijk eens naar mogelijkheden collectieve zorgverzekering via de gemeente!

Aangepast: Zaterdag 22 Augustus 2020 om 07:52

Door: Bijzonder in Arnhem

Ontdek Bijzonder in Arnhem

Zorg
Onderwijs
Geld
Samen