Rouw en verlies therapeut

Wanneer je te maken krijgt met verlies van gezondheid, ziekte, sterven en rouw zul je merken dat iedereen hier anders mee omgaat. Hoe en hoe lang je rouwt maken onderdeel uit van je eigen proces.Voor veel mensen is dit een proces waar ze zelf doorheen komen, met goede en minder goede momenten.

Merk je echter dat je vastloopt in het rouwproces, heb je ondersteuning nodig, voel je je meer dan verwacht depressief of leveren de verschillende manieren van rouwen binnen het gezin spanningen op dan kan het goed zijn om een rouw en verlies therapeut in te schakelen. Deze ondersteunt je met gesprekken, speltherapie en andere methoden bij het rouwproces. 

Voor kinderen

Zowel voor het zieke kind zelf, als voor broers en zussen, kan (levend) verlies een grote impact hebben. Een rouw en verliestherapeut kan dan inzichten geven in het rouwproces bij kinderen, en meedenken hoe je als ouder dit proces goed kan begeleiden. Omdat rouw bij kinderen anders verloopt zijn er gespecialiseerde therapeuten voor deze doelgroep.

Aangepast: Zaterdag 15 Januari 2022 om 10:40

Door: Bijzonder in Arnhem

Ontdek Bijzonder in Arnhem

Zorg
Onderwijs
Geld
Samen

Zo kom je er!

Je kunt zelf contact opnemen met een rouw en verliestherapeut naar keuze. 

Wie betaalt?

De kosten voor een rouw en verlies therapeut betaal je in principe zelf. Wel zijn er diverse mogelijkheden om de kosten vergoed te krijgen. Onder meer via de Gemeente (wmo) of zorgverzekering
De rouw en verliestherapeut kan je meer informatie geven over de diverse mogelijkheden.