Mantelzorgcompliment

Het Mantelzorgcompliment is weer aan te vragen!
De gemeente Arnhem waardeert het werk dat mantelzorgers verzetten enorm en wil hen daar graag voor bedanken. Dat gebeurt in de vorm van het Mantelzorgcompliment. Geef je mantelzorg? Dan kun je vanaf 4 april tot en met 31 december 2019 een Mantelzorgcompliment aanvragen.

Veel ouders die zorgen voor een bijzonder kind, herkennen zich helaas niet in het feit dat ze mantelzorger zijn. Maar als jij als ouder meer doet dan gebruikelijk is voor het “gemiddelde” kind, dan ben je dat toch echt. Graag nodigen we daarom juist jou als ouder uit om het compliment aan te vragen. Het is namelijk een jaarlijkse waardering van de gemeente Arnhem voor alle mantelzorgers die de zorg dragen voor iemand in hun omgeving.

Je kunt in 2019 kiezen voor:

  • een cadeaukaart van € 175,-
  • een geldbedrag op je rekening van € 150,-

Kies je voor de cadeaukaart dan ontvang je de ‘Dit is PAS Arnhem’ pas.
De pas heeft een waarde van € 175. Daarnaast ontvang je ook een bonnenboekje dat een waarde van € 25 vertegenwoordigd. De ‘Dit is PAS Arnhem’ pas kan worden gebruikt bij meer dan 90 ondernemers en organisaties in Arnhem. Bijvoorbeeld voor het doen van boodschappen bij de supermarkt en het kopen van boeken en voetbalkleding. Maar je kunt ook terecht bij verschillende gezellige horeca waar je kunt lunchen of koffie drinken. Een dagje naar Burgers’ Zoo behoort ook tot de mogelijkheden of het inzetten van huishoudelijke hulp via een thuiszorgorganisatie Op www.ditispasarnhem.nl staat wat er allemaal met de cadeaukaart gedaan kan worden.

Kies je voor geldbedrag dan bedraagt dit € 150. Dit bedrag wordt overgemaakt op de rekening van de mantelzorger.
Je kunt het Mantelzorgzorgcompliment aanvragen als je aan de volgende drie punten voldoet:
* je woont in de gemeente Arnhem
* je geeft mantelzorg minimaal 3 maanden binnen het kalenderjaar 2019;
* de zorg die je geeft bestaat uit minimaal 8 uur per week.

Het Mantelzorgcompliment is digitaal in combinatie met je DigiD aan te vragen via www.arnhem.nl/Formulieren/Subsidies/Mantelzorgcompliment_2019 (log in met het DigiD van je kind!)                                                               

(lees hier meer over wanneer je mantelzorger bent)

Heb je hulp nodig bij het aanvragen, bijvoorbeeld omdat je mantelzorger bent van een kind zonder DigiD? Dan kan MVT Arnhem je verder helpen!
Je kunt ze bereiken via 026-3707855 of 026-3270174, dan helpen Anita, Marlies of Eline je bij de aanvraag. Ze hebben wel het BSN nummer nodig van zowel je kind als van jou als mantelzorger, dus fijn als je dat bij de hand hebt.


Aangepast: Dinsdag 14 Mei 2019

Door: Eline Jansen van MVT Arnhem

Ontdek Bijzonder in Arnhem

Zorg
Onderwijs
Geld
Samen