VKDV Dea Dia

Op het verpleegkundig kinderdagverblijf bieden we dagopvang voor kinderen van 0 tot 5 jaar met een intensieve zorgvraag. Het gaat bijvoorbeeld om kinderen met een tracheacanule met of zonder beademing, continue sondevoeding per neus-maag sonde, monitoring, zuurstof toediening, moeilijk instelbare epilepsie. Daarnaast bieden wij Dagopvang Plus, hier gaat het om opvang voor kinderen die een kleine zorg indicatie hebben op lichamelijk gebied, denk aan kinderen met een (tijdelijke) sonde die deels zelf kunnen eten of dit gaan leren, kinderen waarbij op vaste tijden verpleegkundige handelingen nodig zijn zoals katheteriseren of medicatie toediening of op een andere manier nog te kwetsbaar zijn om naar een reguliere opvang te gaan. Wij bieden je kind een veilige, fijne omgeving met de zorg die nodig is en daarbij is ook het hebben van plezier ook erg belangrijk.

De benodigde zorg wordt altijd uitgevoerd door (kinder)verpleegkundigen. De verpleegkundige opvang wordt door de zorgverzekeraar vergoed wanneer daar een indicatie voor is. Een indicatie kan gesteld worden door onze kinderverpleegkundigen. Er zijn contracten met vrijwel alle zorgverzekeraars. Bij Dagopvang Plus wordt de opvang op basis van reguliere kinderopvang betaald, hiervoor kun je als ouders kinderopvangtoeslag aanvragen bij de overheid. Daarnaast kan het stukje zorg dat nodig is aan handelingen vergoed worden door de zorgverzekeraar.

Naast de zorg hebben we veel aandacht voor de algehele ontwikkeling van ieder kind en worden er activiteiten aangeboden aan de hand van een dagprogramma zoals op een reguliere opvang. Er is een pedagogisch medewerkster/coach aanwezig die meekijkt met de ontwikkeling van ieder kind en het team helpt aan te sluiten bij het zo goed mogelijk stimuleren van de ontwikkeling waar nodig.

Er is ruimte om therapeuten die al bij een kind bekend zijn bij ons op het dagverblijf te laten komen. Dit vinden we fijn om ook bij ons passende oefeningen in te zetten en zo de ontwikkeling te stimuleren.

Wanneer dit nodig is en ook binnen de indicatie past, kunnen wij thuiszorg inzetten ter overbrugging voordat een kind naar onze opvang komt. Ook is het mogelijk dat we af en toe thuiszorg bieden naast de dagen zorg op de opvang. Denk dan aan af en toe een avond wanneer er geen mogelijkheid is tot opvang door je eigen netwerk omdat de zorg te intensief is. Wij willen jou als ouder zo goed mogelijk ondersteunen in wat nodig is om je gezin in balans te houden. We kijken hierbij ook naar andere mogelijkheden dan alleen overname van zorg en vinden samenwerking met andere partijen belangrijk.

 

Aangepast: Maandag 29 April 2024 om 08:01

Specialisaties

  • Canulezorg met of zonder beademing
  • 24 uur monitoring
  • Epilepsie
  • Diabetes
  • Sondes (oa: Neus- maagsonde en Peg-sonde)
  • Zuurstoftoediening
  • TPV
  • Infusietherapie

Google Maps

VKDV Dea Dia

Linda Willems

E: deadia@vkdv-arnhem.nl
M: 06-20879975
S: www.vkdv-arnhem.nl 

Social Media

Goed om te weten