VKDV Dea Dia

Op het verpleegkundig kinderdagverblijf bieden we dagopvang voor kinderen van 0 tot 5 jaar met een intensieve zorgvraag. Deze zorg wordt vanuit de zorgverzekeringswet (zorgverzekeraars) vergoed. Het gaat bijvoorbeeld om kinderen met een tracheacanule met of zonder beademing, continue sondevoeding per neus-maag sonde, monitoring, zuurstof toediening, moeilijk instelbare epilepsie. Daarnaast bieden wij Dagopvang Plus, hier gaat het om opvang voor kinderen die een kleine zorg indicatie hebben op lichamelijk gebied, denk aan kinderen met een (tijdelijke) sonde die deels zelf kunnen eten of dit gaan leren, kinderen waarbij op vaste tijden verpleegkundige handelingen nodig zijn zoals katheteriseren of medicatie toediening of op een andere manier nog te kwetsbaar zijn om naar een reguliere opvang te gaan.

De benodigde zorg wordt altijd uitgevoerd door (kinder)verpleegkundigen. In deze laatste situatie wordt de opvang op basis van reguliere kinderopvang betaald, hiervoor kun je als ouders kinderopvangtoeslag aanvragen bij de overheid. Daarnaast wordt de benodigde zorg door de zorgverzekeraar vergoed. Er is ruimte om therapeuten die al bij een kind bekend zijn bij ons op het dagverblijf te laten komen. 

Naast de zorg hebben we veel aandacht voor de algehele ontwikkeling van ieder kind en worden er activiteiten aangeboden aan de hand van een dagprogramma zoals op een reguliere opvang.

Wij bieden ook thuiszorg aan kinderen van 0 - 18 jaar, welke een zorgvraag hebben die minimaal 4 uur aaneengesloten is. Deze zorg bieden wij op PGB basis, dit kan zowel vanuit de WLZ (wet langdurige zorg) als de ZVW (zorgverzekeringswet) vergoed worden. Het is in sommige situaties ook mogelijk om eerst te starten met zorg thuis en langzaam toe te werken naar het dagverblijf of een combinatie te maken. 


Aangepast: Zondag 23 September 2018

Door: Linda Willems van VKDV Dea Dia

Specialisaties:

  • Canulezorg met of zonder beademing
  • 24 uur monitoring
  • Epilepsie
  • Diabetes
  • Sondes (oa: Neus- maagsonde en Peg-sonde)
  • Zuurstoftoediening
  • TPV
  • Infusietherapie

Google Maps

VKDV Dea Dia

Linda Willems

E: deadia@vkdv-arnhem.nl 
M: 06-51004111 
S: www.vkdv-arnhem.nl 

Social Media

 

Goed om te weten