Speeltuinbende

De Speeltuinbende is een testteam van kinderen met én zonder handicap. Wij willen ervoor zorgen dat speelplekken in Nederland toegankelijk worden gemaakt, zodat kinderen - met én zonder handicap - samen kunnen spelen.

Samen met de Bendeleider en onze ouders gaan we op pad en bezoeken speelplekken door het hele land. Kan ik de speeltuin inkomen, hoe zit het met de toiletten, welke toestellen kan ik niet bespelen met mijn handicap en wat is er nodig om dit te veranderen? Aan de hand van dit soort vragen beoordelen we de speeltuinen. We hebben allemaal een eigen stembordje en samen brengen we een oordeel uit.

De speeltuin gaat vervolgens met de uitslag van de test aan de slag om de speeltuin beter toegankelijk te maken. De speeltuinen die meedoen worden twee keer getest: eenmaal vóór de renovatie en eenmaal ná de renovatie, om te kijken of de tips zijn opgevolgd en de speeltuin beter toegankelijk is geworden.

De Speeltuinbende komt voort uit het project Samen Spelen, een initiatief van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). In dit project zijn 25 speeltuinen zo aangepast dat kinderen met en zonder handicap er samen kunnen spelen.

Meetesten? Volg de Facebook pagina van de Speeltuinbende voor alle actuele data!

Aangepast: Zondag 23 Augustus 2020 om 08:02

Door: Bijzonder in Arnhem

Ontdek Bijzonder in Arnhem

Zorg
Onderwijs
Geld
Samen

Check de site!

www.speeltuinbende.nl