KinderComfortTeam

Een Kinder Comfort Team (KCT) begeleidt gezinnen met een kind dat een aandoening heeft die niet te genezen is en die (medische) zorg nodig heeft. Het kan gaan om begleiding thuis maar ook in het ziekenhuis. Hét uitgangspunt van alle KCT is: kwaliteit van leven en dat de zorg voor uw kind en uw gezin door blijft lopen.
Ieder universitair of academisch ziekenhuis heeft een Kinder Comfort Team, zij ondersteunen met hun kennis de regionale ziekenhuizen.

Een Kinder Comfort Team bestaat meestal uit een verpleegkundig specialist, kinderverpleegkundigen, kinderartsen, pedagogisch medewerkers, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgers en transferverpleegkundigen. Ze werken samen om het gezin te ondersteunen en zorg te regelen.

Met dit team ondersteunen we uw gezin bij wat u nodig heeft. We denken mee in welke ondersteuning nodig is en we kunnen bijvoorbeeld ook ondersteunen bij het regelen van de zorg. We zijn er voor uw kind en gezin, vanaf de diagnose tot en met de nazorg. Hierbij werken ze samen met de behandelend arts, huisarts en kinderthuiszorg.

Aangepast: Zaterdag 15 Januari 2022 om 10:27

Door: Bijzonder in Arnhem

Vind het hier!

 
 

Ontdek Bijzonder in Arnhem

Zorg
Onderwijs
Geld
Samen