Help mij op weg...

Of je al vanaf de geboorte of pas later een 'nieuwe' ouder van een bijzonder kind bent, in het begin komt er best veel op je af.
Laten we beginnen met je te vertellen dat je er niet alleen voor staat. Er zijn in Arnhem veel ouders die weten wat je doormaakt en hun ervaring met je willen delen of een luisterend oor kunnen bieden. En gelukkig zijn er ook heel veel professionals die hun kennis met je zullen delen en ervoor kunnen zorgen dat ook jij je weg in deze bijzondere wereld vind.

Zoeken naar een antwoord

Voor veel ouders begint het met een gevoel... er is 'iets' waar je in het begin je vinger vaak nog niet echt op kunt leggen. Dan begint de zoektocht naar een antwoord (een diagnose, een naam, bevestiging...). Helaas weten we uit ervaring dat je er met dit antwoord nog lang niet bent. Jouw kind is bijzonder, en dat betekent dat je bij alle dingen, of het nu gaat over een zorgtraject, het vinden van een geschikte school of een passende sport, steeds zult moeten kijken wat bij jouw kind en jullie situatie past.

Jouw wegwijzer

Deze site wil een wegwijzer zijn in de grote hoeveelheid van informatie en instanties. Om dit te bewerkstelligen hebben we behoorlijk wat informatie voor je verzameld. Als je voor het eerst hier bent, kan deze informatie best overweldigend zijn.
We helpen je graag op weg door hier toe te lichten hoe je jouw eigen weg op deze site kunt vinden.

  • We hebben de site onderverdeeld in 7 thema's: Zorg, Onderwijs, Geld & werk, Gezin & relatie, Opgroeien, Vrije tijd en Zelfstandig leven.
  • Per thema hebben we een startpunt gemaakt.
    Je krijgt hier uitleg over het thema en vind links naar handige plekken op deze site én daarbuiten.
  • Per thema hebben we ook kennis en tips van andere ouders voor je verzameld en een overzicht van professionals gemaakt.
    De zoekfunctie op deze site is zo ingericht dat je gemakkelijk op een onderwerp of naam van een professional kunt zoeken. Uit de zoekresultaten kun je dan jouw eigen route kiezen.
  • We werken samen met Ervaringskenniscentrum (Sch)ouders, is een onderwerp landelijk geregeld dan lees je er daar alles over.  
  • Kun je de juiste informatie niet vinden? Stuur ons dan een berichtje, we helpen je graag verder!
  • Wil je meer weten over Bijzonder in Arnhem? Lees dan hier onze FAQ

Aangepast: Zondag 23 Juni 2024 om 07:26

Door: Bijzonder in Arnhem