Mama Vita

Jouw kind ontwikkelt zich anders....Een kind opvoeden met autisme vraagt nogal wat. Dagelijks ondervinden veel moeders dan ook de gevolgen van het autisme van hun kind(eren). Zij zitten met vragen, maken zich zorgen en voelen zich in meer of mindere mate onzeker. Zij hebben een zware taak en staan er vaak alleen voor. Dit leidt in veel gevallen tot een grote (over)belasting en veroorzaakt een verhoogd stressniveau met serieuze psychische en gezondheidsklachten als gevolg.

Zowel de kinderen als hun ouders stuiten regelmatig op onbegrip in hun omgeving. Als ouders heb je elkaar daarbij heel hard nodig om te leren van elkaar, samen op te komen voor je kinderen en om te weten dat je niet de enige bent. Mama Vita is een ontmoetingsplek voor al die moeders die aan het onderzoeken zijn hoe zij, samen met hun omgeving, hun
kind(eren) zo goed mogelijk kunnen begeleiden.

Mama Vita is er om jouw veerkracht te versterken door inspiratie en verbinding. Samen kunnen we de verantwoordelijkheid voor onze kinderen met autisme aan. En samen maken we deze onzichtbare groep zichtbaar. 

WIE WE ZIJN

Stichting Mama Vita, opgericht in 2010, is een netwerk voor moeders van kinderen met autisme. Van een klein initiatief is de organisatie uitgegroeid tot een landelijk werkende stichting met ca. 300 aangesloten moeders (vriendinnen) en activiteiten in 19 regio’s.
Mama Vita brengt moeders bij elkaar en biedt hun ondersteuning, verbinding en netwerken. Tevens stimuleert Mama Vita de inzet van ervaringsdeskundigheid. Door de activiteiten en programma’s van Mama Vita groeien de moeders door naar actieve moeders die hun leven weer (beter) kunnen invullen en op deze wijze weer mee kunnen doen aan de maatschappij.

  • Mama Vita organiseert diverse activiteiten voor haar vriendinnen (moeders en regiomoeders) zoals:
  • Een jaarlijkse landelijke dag voor alle moeders
  • Maandelijkse regiobijeenkomsten, georganiseerd door regiomoeders
  • Regiomoederdagen voor de regiomoeders

Wil jij meepraten, kennis vergaren, inzichten en persoonlijk advies krijgen, ervaringen delen, steun vinden, bijeenkomsten bezoeken en je weer sterk voelen? Aarzel dan niet en word ook vriendin van Mama Vita.

Missie
Mama Vita wil verbinding en veerkracht creëren van en tussen moeders van kinderen met een vorm van autisme zodat ze zichzelf en hun kinderen de beste kansen kunnen bieden op een volwaardige plek in de samenleving.

Visie
Een duurzame en stabiele organisatie waarbij moeders actief en ‘bottom-up’ betrokken worden. De focus ligt hierbij op de kern rondom de behoeften van de aangesloten moeders. Hierin ligt het bestaansrecht van Mama Vita waarbij uitgangspunt is dat de organisatie flexibel en dynamisch is en dit ook blijft. Een netwerkorganisatie van moeders zelf.

Aangepast: Dinsdag 25 Augustus 2020 om 15:30

Specialisatie

  • Oudercontact
  • Moeders
  • Autisme

Google Maps

Mama Vita

Monique van der Lans

E: renkum@mamavita.nl
M: 06-81156173
S: www.mamavita.nl 

Social Media

Goed om te weten